Manden der fik skylden

Kugler og skudsår


<< Gå tilbage

Gå til næste >>
Print siden

Den magiske kugle og Warrenkommissionens problem

Warrenkommissionen havde et problem, der førte til, at Arlen Specter i kommissionen fostrede en teori om, at Connally og JFK blev ramt af den samme kugle. Den blev helt sikkert til af nødvendighed, fordi en nøjere undersøgelse af Zapruders smalfilm, der optog hele mordet, røbede, at hvis præsidenten og Connally blev ramt af hver sin kugle, kunne Lee Oswald ikke have nået at affyre begge skud, da adskillige testaffyringer havde dokumenteret, at han mindst skulle bruge 2,3 sekunder til at affyre hvert skud, fordi riflen, der blev fundet på skolebogslagerets sjette sal, ikke var fuldautomatisk.

Kuglen, som skulle være gået gennem de to mænd, blev senere døbt »den magiske kugle« på grund af det, den skulle have udrettet. Det skriver jeg meget mere om i min bog »MANDEN DER FIK SKYLDEN - Myrdede Lee Harvey Oswald JFK?«

Teorien er især blevet kritiseret for:

  1. at kuglen, der faldt ned fra Connallys båre på Parkland Hospital, og som fik udstillingsnummer 399, fremstod næsten intakt - skønt den ifølge efterforskerne skar sig gennem præsidentens hals og slipseknude, fortsatte gennem guvernør John Connallys ryg og bryst - hvor den punkterede hans højre lunge og ødelagde ti centimeter af hans ene ribben - for til sidst at gå gennem hans håndled og knuse håndledsknoglen - som er en af de kraftigste knogler i et menneskelegeme. Til sidst landede den i guvernørens venstre lår, hvor den efterlod et overfladisk sår.
  2. at guvernør John Connally - som sad foran præsidenten i limousinen - skulle have siddet i en unaturlig stilling, alt for langt til venstre i bilen.



»Itek Corporation« analyserer Zapruders billeder

HSCA-udvalget lod i 1976 fotoeksperter i »Itek Corporation« analysere Zapruders billeder, og i deres afsluttende rapport til udvalget står der sort på hvidt, at JFK havde rokeret sit hoved mod højre, inden han gik ind bag motorvejsskiltet, og at slipset og skjortekraven fulgte med rundt. LINK (side 48).

Men i HSCA's illustration af skudbanen, gik kuglen ikke gennem slipset. Mit spørgsmål er derfor:

Når Kennedy havde rokeret hovedet sammen med halsen mod sin højre side for at hilse på folkeskaren langs Elm Street, da han blev ramt af en kugle, der gik gennem hans hals og skar et stykke af slipseknuden - hvordan kunne kuglen da ramme Connally i ryggen?

Det skal vi se på i det næste. (se også LINK)




JFK og Connallys positioner i limousinen ifølge HSCA

    A1

     A2

Connallys og JFK's position i forhold til hinanden i limousinen
Vinklen op til snigskyttereden

(Se HSCA's skematiske tegning af limousinen med de korrekte mål: LINK og illustrationen i A2 LINK).

HSCA fik udarbejdet en illustration af Connallys og Kennedys positioner i limousinen på Dealey Plaza, som kan ses i A2 herover. Bemærk skudbanen, som går op til skolebogslagerets vindue i det sydøstlige hjørne på sjette sal.

HSCA fik også udarbejdet en illustration af limousinen (A1), hvori JFK, Jackie Kennedy og John Connally er placeret i de stillinger, som de sad i - ifølge udvalget - da det første skud ramte præsidenten. Den mørkeblå skudbane går i lige linje op til vinduet foran snigskyttereden og har den samme vinkel som i HSCA's illustration i A2.

Jeg har desuden tilføjet en rød skudbane, som går gennem det sted, hvor indgangssåret i ryggen sad, og ud under struben, hvor hvor der sad et skudsår, og hvor slipseknuden blev ramt.

HSCA-udvalget skønnede, at JFK blev ramt første gang omkring Zapruder-billede 190 LINK.

Connally og JFK i Dallas


JFK og Connally tidligere under turen.
Bemærk at Connally sidder normalt i sædet
og ikke ind mod midten.

Sæderne i limousinen


Limousinen.
Bemærk afstanden mellem sæderne, hvor Connally
og hans kone sad.


Kuglen kunne ikke ramme Connally, hvis den gik gennem JFK's slips

   B1

   B2

Skudbanen går ikke gennem slipset
Skudbanerne går i hver sin retning

Forklaring til illustrationerne

B1: I denne illustration har jeg tegnet Kennedys stilling, da han ifølge HSCA-udvalget blev ramt af det første skud. De mente, at præsidentens ryg vendte cirka 5 grader mod højre og hovedet cirka 60 grader mod højre i forhold til bilsædets ryg. Skudbanen gik gennem slipseknuden, som her er malet blå. Det ville den imidlertid kun have gjort, hvis ikke halsen fulgte med hovedet rundt. Men det var ikke tilfældet, som »Itek Corporation« bemærkede, da de undersøgt Zapruders billeder, og som det er tydeligt at se i dag på de forbedrede Zapruder-billeder.

Ikke desto mindre har efterforskerne i både Warrenkommissionen og HSCA-udvalget fuldstændig ignoreret denne kendsgerning. LINK (side 46-47)

B2: I denne illustration har jeg beskåret billedet øverst til venstre (A1) og forstørret det. Herefter har jeg rokeret JFK's krop og hoved længere mod højre (illustreret ved de røde cirkler) og tilføjet en rød skudvinkel, som går gennem såret i ryggen og midten af JFK's hals, hvor kuglen ramte slipseknuden.

Zapruder billede Z193


Z193: Bemærk at slipset vender
ud mod vejen.

Det er indlysende, at HSCA's skudbane ikke er korrekt, og at kuglen aldrig ville kunne ramme Connally i ryggen. Se også: LINK.

Zapruder-billederne røber, at JFK bevægede hovedet længere og længere mod højre, mens han vinkede til en flok jublende kvinder, som han netop havde passeret, inden han blev ramt af den første kugle.

I billede Z193 ser det ud til, at JFK har rokeret hovedet omtrent lige så langt om mod højre, som Connally, der sidder foran ham, har.


Vejbanen og fortovet slog gnister

Til dem, der undrer sig over, at de, der var ansvarlige for illustrationerne, anbragte Connally alt for langt til venstre i bilsædet, kan jeg kun sige, at jeg forstår dem. Men det var de nødt til, hvis kuglen skulle ramme guvernøren i ryggen nær den højre armhule. Og det er naturligvis under forudsætning af, at Kennedys hals og strube vendte mod ham og ikke skaren, der stod og hyldede ham i højre side af Elm Street.

Det burde derfor være indlysende, at kuglen ikke ramte Connally, men at den højst sandsynligt fortsatte ud over bilens højre kant og ramte vejen eller fortovet, hvorefter den muligvis fortsatte ind på græsplænen.

Skelton mærker det sted, hvor vejen slog gnister


Skelton placerede stedet, hvor vejen slog
gnister, i nærheden af motorvejsskiltet,
hvor jeg har anbragt en rød cirkel omkring
den sorte pil. LINK

Roy Skelton, som stod på jernbanebroen, da mordet fandt sted, så asfalten slå gnister. Da han vidnede for Warrenkommissionen, blev han bedt om at sætte en pil på en tegning af Dealey Plaza, der markerede det sted, hvor han havde observeret det. LINK

Den samme oplevelse havde Faye Chism, der stod sammen med sin familie i nærheden af motorvejsskiltet, hvor de optræder på et fotografi. Hun huskede, at det første skud ramte gaden, og at hun så asfalten slå gnister i nærheden af det sted, hvor hun stod, og nogenlunde det samme sted, hvor Skelton så det samme. LINK (10:30)

Virgie Rackley, der stod i nærheden af skolebogslageret, så ligeledes en kugle ramme gaden og fortovet i nærheden af motorvejsskiltet. LINK





Til toppen